Stadswoning te Antwerpen

Een kleine rijwoning in het centrum van de stad werd verruimd met een kleine uitbreiding.  Door de achtergevel over de volledige breedte open te maken en de aanbouw hoger en met een grote glaspartij te ontwerpen, kon ervoor gezorgd worden dat natuurlijk licht tot diep in de voorheen duistere woning kan doordringen.  De glaspartij kan volledig geopend worden en de keukentafel kan uitgeschoven worden tot op het terras.

Langs de smalle middenzone tussen zithoek vooraan en keuken achteraan betreedt men de leefruimte.  Deze tussenruimte - die haar geringe breedte dankt aan de aanwezigheid van de traphal - werd ontworpen als schakelruimte.  Om deze functie te versterken, en omdat de eigenaars fervente lezers zijn, werd een boekenkast als bijkomend schakelelement ingebracht.  Men betreedt en verlaat de woning dan ook doorheen de kast.

Toon meer info Ga terug
[{image : "/_uploads/projects/img-1-0026-web.jpg", title : "Stadswoning te Antwerpen"},{image : "/_uploads/projects/img-2-0016-web.jpg", title : "Stadswoning te Antwerpen"},{image : "/_uploads/projects/img-3-0021-web.jpg", title : "Stadswoning te Antwerpen"},{image : "/_uploads/projects/img-4-0035-web.jpg", title : "Stadswoning te Antwerpen"},{image : "/_uploads/projects/img-5-0037-web.jpg", title : "Stadswoning te Antwerpen"},{image : "/_uploads/projects/img-6-0036-web.jpg", title : "Stadswoning te Antwerpen"},{image : "/_uploads/projects/img-7-0005-web.jpg", title : "Stadswoning te Antwerpen"},{image : "/_uploads/projects/img-8-0010-web.jpg", title : "Stadswoning te Antwerpen"},{image : "/_uploads/projects/img-9-0008-web.jpg", title : "Stadswoning te Antwerpen"}]